Jahelná kaše alá makovo-povidlový koláč & podzimní polévka
Jahelná kaše alá makovo-povidlový koláč
Další možností, jak si vychutnat jahelnou kaši, je varianta s dýní.
Od večera mi zbyla upečená dýně hokkaido s trochou himalájské soli a chilli. Před vychladnutím jsem ji rozmačkala a ráno přimíchala k uvařené jahelné kaši. Přilila pár lžic kokosového mléka a dochutila špetkou skořice. Po naservírování do přenosné misky jsem dozdobila směsí semínek, pevně uzavřela, zabalila do přichystané šály a vychutnala si pikantní snídani s horkým čajem po chladném přesunu do kanceláře
Polévka z červené čočky s koriandrem
Rozmačkaný česnek a nastrouhaný zázvor jsem společně s kurkumou a během 2 minut s přidáním rajčatového pyré osmahla na ghí. Po dalších 2 minutách jsem přisypala červenou čočku a za stálého míchání zalila 1 litrem vody (můžeme zvolit i zeleninový vývar). Jakmile začala polévka probublávat, přisypala jsem na půl kolečka nakrájenou mrkev, na kousky dýni a bramboru, a zmírnila oheň. Po změknutí čočky a zeleniny přišlo na řadu kokosové mléko, chilli, sůl a na úplný závěr nasekaný koriandr.
Text a fotografie: Kateřina Voňavková